Zal ik mijn kleding laten bedrukken of borduren?

Het dragen van promotiemateriaal op je kleding werkt goed als je reclame wilt maken voor je bedrijf of organisatie. Je kunt bijvoorbeeld jassen bedrukken of laten borduren. Je team kan vervolgens hiermee gaan rondlopen tijdens uitjes naar beurzen, feestjes of andere evenementen. De bedrukte of geborduurde kleding moet er dan goed uitzien. Lees meer in deze blog of het beter is om je kleding te laten bedrukken of te borduren en wat het verschil hier tussen is.

Het verschil tussen borduren en bedrukken

Je kleding kun je voorzien met allerlei promotiemateriaal. Je kunt ervoor kiezen om met z’n allen dezelfde kleding te dragen, maar je kunt ook ieder een unieke bedrukte of geborduurde variant laten dragen. Dit maakt het net wat meer persoonlijker. Denk hierbij aan promotiemateriaal als:

  • Naam van organisatie of bedrijf
  • Het logo
  • Jullie slogan
  • Eigen naam
  • Bijhorende functie
  • Ludieke tekst, zoals een grapje of een woordspeling (als ijsbreker)

Je kunt hiervoor kiezen om dit op je kleding te laten borduren of bedrukken.

Het laten borduren van je kleding

Bij het borduren wordt er vakkundig promotiemateriaal op je kleding geborduurd. Dit gebeurt doormiddel van draad en een naald. Het laten borduren is een duurzame en kwalitatief betere manier dan bedrukken.

Het laten bedrukken van je kleding

Wanneer je kleding laat bedrukken, dan wordt er gebruik gemaakt van een speciaal druk proces. Het promotiemateriaal wordt dan op de gewenste plekken met hitte gedrukt, wat vervolgens ervoor zorgt deze op de kleding blijft zitten.

Moet ik kiezen voor borduren of bedrukken?

Er zijn dus twee manieren om je kleding te voorzien van diverse promotiemateriaal. Het voordeel van borduren is dat dit vakkundig vast wordt gemaakt aan je kleding. Mocht je de promotiekleding lang willen gebruiken, dan is het aangeraden om voor deze methode te kiezen. Dit is met uitzondering van dunne kleding zoals T-shirts. Op dit soort kleding is het lastiger om materiaal vast te borduren. In dit geval is het aangeraden om te kiezen voor bedrukken.

Het laten bedrukken van je kleding wordt het meest gekozen. Het is vaak efficiënter en goedkoper. Een goede methode wanneer je de bedrukte kleding niet heel vaak gaat gebruiken. Ga je gebruik maken van hele specifieke en kleine promotiemateriaal zoals een gedetailleerde foto, kleine teksten of logo’s? Dan is bedrukken ook beter. Via het drukproces kunnen details beter geplaatst worden dan tijdens het borduren met draad en naald. Daarnaast heb je een bestelling met bedrukte kleding sneller in huis dan geborduurde kleding.

Opvallen met je nieuwe kleding

Een kledingstuk met promotiemateriaal is een leuke manier om contact te zoeken met je doelgroep. Je bent dan een echte blikvanger tijdens evenementen en je kunt jouw boodschap of reclame samen met je team gaan verspreiden. Zo ben je samen met je team hét visitekaartje van je bedrijf of organisatie.

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Een tof outfit voor zaterdagavond!

Veel mensen houden ervan om los te gaan op zaterdagavond. Of ze nu 20 of 40 zijn, ze houden ervan om te feesten. In allerlei soorten gelegenheden is...

Lees meer

WK-aanbiedingen voor de voetbalsupporter

Ben je een echte voetballiefhebber en wil je een ander land steunen nu Nederland niet deelneemt? Toon je support dan met een van onderstaande...

Lees meer

Over ons

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris ut suscipit arcu.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden