Waar komt de Nederlandse vlag vandaan?

Het Europese kampioenschap voetballen is in volle vaart. Er zijn een aantal landen die een goede kans maken op het winnen van het toernooi. We willen natuurlijk graag dat Nederland wil en daarom overwegen velen om een Nederlandse vlag te kopen. In deze blog willen we je daar graag wat meer over vertellen. Je wil natuurlijk graag je kleuren laten zien tijdens het kampioenschap. Hopelijk helpt deze blog om je over de streep te trekken om een mooie Nederlandse vlag te kopen voor het EK!

De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag is ons allemaal wel erg bekend. De horizontale driekleur bestaande uit donkerrood, wit en donkerblauw is altijd in het Nederlandse straatbeeld te zien tijdens Bevrijdingsdag, Koningsdag en andere nationale feestdagen of wanneer er iets bijzonders aan de hand is, zoals wanneer je zoon of dochter is geslaagd voor zijn of haar middelbare schooldiploma. De vlag is door de eeuwen heen een beetje veranderd. Zo waren de kleuren in de 14e eeuw vooral rood wit en lichtblauw, vergelijkbaar met de kleuren van de hedendaagse vlag van Luxemburg. Ten tijde van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden was vooral de prinsenvlag erg populair met de kleuren oranje, blanje, bleu. De huidige kleuren van de Nederlandse vlag werden gebruikt toen de prinsenvlag door Napoleon werd verboden, maar de herkenbaarheid van het lichtblauw vooral op zee problemen veroorzaakte. Er werd toen gekozen voor een donkerdere kleur blauw (kobaltblauw) zodat deze beter opvalt tegen de lucht of de zee.

De oranje vlaggen

De vlaggen die je ook heel vaak ziet tijdens nationale feestdagen en tijdens nationale competities, zijn vlaggen die voor het grootste gedeelte bestaan uit oranje kleuren. Dit is natuurlijk direct verbonden aan de koninklijke familie. Voluit heet onze koning Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg. De kleur Oranje danken we aan onze Vader des Vaderlands Willem van Oranje.

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Magie voor iedereen: aanbiedingen in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, een droomplek waar sprookjes tot leven komen, is een bestemming die velen graag willen bezoeken. Gelegen net buiten de Franse...

Lees meer

Kleine cadeautjes voor kinderen

Ben je op zoek naar leuke kleine cadeautjes voor kinderen? Het vinden van geschikt speelgoed kan soms een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent...

Lees meer

Over ons

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris ut suscipit arcu.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden