Refurbished iPhones: echt voordelig?

Een refurbished iPhone is een telefoon die reeds gebruikt is of door eerder teruggestuurd is. In de meeste gevallen komen refurbished telefoons uit het bedrijfsleven vandaan. Een aantal grote (voornamelijk Amerikaanse en Aziatische) bedrijven vervangen jaarlijks de telefoons van het personeel en verkopen de eerdere modellen aan opkopers.

De telefoons worden uit elkaar gehaald en gecontroleerd op schades. Vervolgens worden alleen alle bruikbare onderdelen gebruikt. Voornamelijk kapotte schermen en versleten knoppen worden regelmatig vervangen. De vernieuwde iPhones komen hierna als refurbished op de markt.

Opletten bij aanschaf

Bij de aanbieders van refurbished iPhones zie je grote verschillen in verkoopprijs, kwaliteit en garantieperiode. Zorg ervoor dat je op alle 3 de gebieden goed zit en geen miskoop doet.

Verkoopprijs

De consumentenbond erkent dat er grote prijs verschillen zitten intussen de aanbieder. Zo heb je bij de ene aanbieder al een iPhone 8 voor minder dan 620 euro, terwijl deze elders voor 650 euro aangeboden wordt. Vergelijken loont, vooral bij de nieuwste modellen.

Kwaliteit

Bij de aanschaf van een tweedehands iPhone wil je natuurlijk een goed werkend product en niet de afgedankte ellende van een ander. Volgens de wet heb je 14 dagen bedenktijd wanneer je een product aanschaft via een webwinkel. In deze periode kan je de telefoon aanzetten, kijken of deze naar behoren werkt en of de knoppen nog werken. Is dit niet het geval, retourneer dan de telefoon.

Garantieperiode

Je krijgt bij diverse webshops standaard een jaar garantie op de refurbished iPhones, bij Refurbished.nl krijg je zelfs tot 3 jaar garantie. Mocht het product binnen de garantieperiode toch ondeugdelijk blijken, dan kan je altijd om reparatie vragen.

Kortom: een refurbished iPhone kopen is voordeliger dan een nieuwe. Als je goed oplet bij de aanschaf koop je geen kat in de zak en kan je tientallen tot zelfs honderden euro’s besparen..

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Zal ik mijn kleding laten bedrukken of borduren?

Het dragen van promotiemateriaal op je kleding werkt goed als je reclame wilt maken voor je bedrijf of organisatie. Je kunt bijvoorbeeld jassen...

Lees meer

Een tof outfit voor zaterdagavond!

Veel mensen houden ervan om los te gaan op zaterdagavond. Of ze nu 20 of 40 zijn, ze houden ervan om te feesten. In allerlei soorten gelegenheden is...

Lees meer

Over ons

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris ut suscipit arcu.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden